Anetka a její život

aneb Co jste o mně chtěli vědět, ale báli jste se zeptat :)

Den plný četby

Published by Anetka under on 10:40
Ahojky! Tak přibyl další záznam do mého deníčku :)

Úterní den na Phuketu byl skoro celý zasvěcen četbě. Po snídani - tedy respektive obědě , jsem si půjčila z místní malé knihovničky krásnou anglickou knížku „The Road of Lost Innocence“ – „Cesta ztracené nevinnosti“ od kambodžské spisovatelky Somaly Mam, která v roce 2006 (myslím) vyhrála oceněnaní žena roku časopisu Glamorous. Jedná se o pravdivý příběh jejího života, o vše, co musela prožít, protrpět, jak s ní bylo krutě nakládáno a jednáno. Člověk se musí při četbě chtít nechtíc zamyslet nad tím, jak to mají ženy v mnoha zemích složité a jak bychom my, Evropany, měly být rády, že můžeme žít v zemi jako je například Česká repulibka.

Ah, je naprosto nádherné ležet celý den na pláži na lehátku, číst si, pozorovat nádherně modré moře, nechat se ovívat vánkem a sem tam se jít smočit do vody, která vás nádherně osvěží, když už nemůžete teplem ani dýchat. Prostě pohádka!!!

Když se blížil večer a sluníčko pomalu zapadalo, rozhodli jsme se s Borískem jít dělat „umělecké“, pro mnohé asi dost kýčovité fotečky. Ale mně příjdou naprosto dokonalé a nádherné! Vy, sluníčko, moře, fotoaparát a alespoň trochu šikovný fotograf dokáží naprosto neskutečné věci! Až budu mít možnost, tak se s vámi podělím o tu nádheru, ale zatím to nejde, takže strpení prosím :)

Večer byl vyhrazen plánování výletu po Phuketu, navštívení několika thajských a rovněž čínských chrámů, které se zde nacházejí, samozřejmostí bylo nevynechání hlavní města. Bohužel se nemohu zúčastnit, což mě docela dost mrzí, ale to nevadí - Borísek má nakázáno být mýma očima i ušima a všechno náležitě dokumentovat, brát mnoho prospektů a letáků, abych měla co číst a alespoň takhle zprostředkovaně si to užít.

Zdravím a posílám všem velikou pusinku! Především mému zlatíčkovi, po kterém se mi tak moc a moc stýská :(

Lagoon,


Vaše Anetka

1 komentářů:

Unknown řekl(a)... @ 10. února 2010 v 18:43

prosim ja bych chtel taky, vemte me sebou

Okomentovat