Anetka a její život

aneb Co jste o mně chtěli vědět, ale báli jste se zeptat :)

Kaohsiung - místo, kde bydlím

Published by Anetka under on 17:15
Ni hao aneb Ahoj!

Rozhodla jsem se napsat další záznam do mého deníku, ve kterém bych vám nyní ráda přiblížila místo, které se na dalších téměř pět měsíců mého života stalo mým domovem - obrovské město plné světel a vůní - Kaohsiung.

Kaohsiung, nebo rovněž Takao, je druhé největší město na Taiwanu, nejvýznamnější přístav země a čtvrtý největší přítav na svět. Naleznete jej jihozápadě ostrova. Kaohsiung je nejvíce obydleným městem Taiwanu – žije zde zhruba 1,5 milionu obyvatel a hustota zalidnění je zde opravdu hodně vysoká, o čemž svědčí obrovský dopravní provoz a neskutečně velké množství skútrů a automobilů. Město je průmyslovým centrem celé oblasti. Dominuje zde především těžký průmysl – výroba hliníku, dřevozpracující průmysl, chemický průmysl, těžké strojírenství a rovněž stavba lodí.

Jaký je ale Kaohsiung podle mého osobního názoru? Jak jej vidím já sama? Je to především město světel, rozmanitého a nádherně voňavého jídla, milých lidí a především strašně velkého množství skútrů a aut :) Je to až neskutečné, když se večer procházíte po ulicích tohoto města a vidíte všechna ta světla, auta, motocykly a ty tisíce lidí, kteří se přímo "valí" z jednoho místa na druhé. Pro člověka, který pochází z malé vesnice nebo městečka, je to opravdu obrovský rozdíl a změna, kterou ne každý může brát jako zrovna pozitivní. Podle mne je to ale všechno jen otázka zvyku a snahy přizpůsobit se a jelikož jsem v současné době na Taiwanu a tady v Kao, tak si opravdu nehodlám dělat nic z toho, že mi občas někdo jen tak "náhodou" šlápne na nohu :)


Kaohsiung je nejen městem průmyslovým, ale nabízí rovněž i poměrně velké množství rozličných kulturně atraktivních míst. Ať již se jedná o muzea - např. Národní muzeum historie nebo Národní vědecké a technické muzeum, relaxační oblasti jako parky, Lotosové jezírko, Jezírko Zlatého lva či vskutku nádherná oblast u řeky Lásky v samotném centru města. Zkrátka každý zde může nalézt něco, co mu přinese radost a uspokojení. Jakýmsi bonusem navíc je i všudypřítomné dobrodružství, které pramení z nutnosti potýkat se s problematikou jazyka čínského, jelikož anglicky mluvícího člověka zde naleznete jen s obtížemi. A to je jedna z věcí, které se mi na Kao opravdu líbí! Takže čínštině zdar :)

0 komentářů:

Okomentovat